Domowe chipsy
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1.6 kg Ziemniak
4 łyżka Papryka
4 łyżka Olej
Sól
Akcesoria
Grill Taca ociekowa Koszyk do smażenia
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Obierz ziemniaki i pokrój je w chipsy.
Etap 2 /3
Włóż chipsy do miski i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /3
Włóż tacę grillową do miski, a połowę chipsów – do miski urządzenia. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść połowę chipsów w koszyku do frytek. Umieść koszyk na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową. Zamknij drzwiczki. Wersja cyfrowa: Wybierz tryb FRYTKI i gotuj przez 15 minut. W połowie gotowania wymieszaj. Wersja mechaniczna 2 w 1: Gotuj przez 25 minut w temperaturze 170°C. W połowie gotowania wymieszaj. Weź resztę frytek i powtórz kroki.